337

0

Акцію, організовану Дубенською райдержадміністрацією, приурочили до Дня захисника і захисниці України, який відзначатимемо 14 жовтня.

Редут – місце козацької звитяги та слави, знаходиться на території Тараканівської територіальної громади, між селами Плоска та Семидуби.

Тут встановлено меморіал у пам`ять загиблих козаків під час визвольної війни українського народу під проводом Богдана Хмельницького у 1651 році.

Відтепер територію меморіалу прикрашатимуть три десятки червоних дубів, наданих Дубенським лісництвом. У сьогоднішній акції взяли участь працівники Дубенської райдержадміністрації, Дубенської районної ради, Тараканівської та Семидубської територіальних громад, Дубенського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

По завершенню акції голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський оглянув територію памятки та обговорив з представниками Тараканівської та Семидубської територіальних громад шляхи залучення туристів до цього місця.

Дуб – символ величі і могутності. Дерево може рости не одну сотню років, а, отже, буде радувати ще не одне покоління жителів краю.

0