482

0

Для вступу до закладу вищої освіти абітурієнтам потрібна довідка № 086/о.

Це – єдиний медичний документ для подання до приймальних комісій навчальних закладів всіх рівнів акредитації. Таку довідку видає лікар первинної ланки, з яким у дитини укладена декларація. Нагадуємо, що педіатр обслуговує лише дітей до 18 років, сімейний лікар – дітей і дорослих, терапевт – лише дорослих. Про це пише Освіта.ua. 

Спочатку необхідно записатись на прийом до свого лікаря. Сімейний лікар призначає необхідні обстеження, аналізи та консультації у вузьких спеціалістів та видає електронні направлення на їх проходження.

Перед вступом до закладу вищої освіти абітурієнтам потрібно пройти огляд у:

  • хірурга;
  • невропатолога;
  • окуліста;
  • отоларинголога.

Окрім того, майбутньому студенту необхідно зробити флюорографію.

Також залежно від профілю та вимог навчального закладу, до якого надається медична довідка щодо стану здоров’я абітурієнта, можуть бути потрібні консультативні висновки інших спеціалістів, визначених сімейним лікарем.

Вузькі спеціалісти вносять у медичну картку або довідку висновки про стан здоров’я абітурієнта власноручно та завіряють записи особистими печатками, штампами-кліше і підписом.

З результатами оглядів вузьких спеціалістів та обстежень потрібно знову повернутись до лікаря, з яким укладено декларацію. Сімейний лікар заповнить довідку на підставі записів у медичній карті, зроблених щеплень, а також результатів всіх обстежень, потрібних для оцінки стану здоров’я абітурієнта.

Зверніть увагу: лабораторні дослідження повинні бути проведені не раніше, аніж за місяць до дати видачі довідки. А флюорографія – не раніше, ніж за рік. Інакше результати будуть недійсними для внесення в довідку.

0