420

0

3 спортсменів з Рівненської області, які здобули призові місця на Паралімпіаді в Токіо та Чемпіонаті світу в Копенгагені, отримали обласні відзнаки та збільшені грошові сертифікати.

Нагороди вручили перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та перший заступник голови облради Сергій Свисталюк.

«Учасники цьогорічної паралімпіади відчули новий рівень підтримки від обласної влади. Адже вперше отримують сертифікати на грошові премії, які збільшені в 4 рази. Уся Рівненщина переживала під час змагань, а тепер – щиро пишається вашими високими здобутками. Щиро дякую кожному спортсмену та бажаю подальших успіхів», – звернувся до присутніх Сергій Подолін.

Так, відзнаки отримали двоє Паралімпійців та їх тренер:

  • Микола Синюк – Майстер спорту України міжнародного класу з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, срібний призер ХVІ літніх Паралімпійських ігор Токіо-2020, чемпіон світу з параканое 2021 року в м. Копенгаген (Данія).
  • Наталія Лагутенко – Майстер спорту України міжнародного класу з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, учасниця ХVІ літніх Паралімпійських ігор Токіо-2020 (5 місце), бронзова призерка чемпіонату світу з параканое в м. Копенгаген (Данія).
  • Леонід Камлочук – тренер призерів чемпіонату світу з параканое.

Вони отримають підвищені премії з обласного бюджету. За ІІ місце спортсмен отримає 400 тис. грн (раніше було 95тис. грн), за ІІІ – 300 тис. грн (раніше 71 тис. грн). Спортсмен, який посів V місце – 75 тис. грн (раніше 23 тис. грн). Збільшені суми отримають також їхні тренери.

Також нагороду та грошовий сертифікат отримала Олена Циганкова – Майстер спорту України, бронзова призерка чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное 2021 року в м. Копенгаген (Данія).

 Микола Синюк
Наталія Лагутенко
Леонід Камлочук (тренер)
Олена Циганкова
0