483

0

Цими вихідними відбулось засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС. Серед головних питань – протиепідемічна ситуація на Рівненщині.

За результатами засідання систему охорони здоров’я Рівненщини визнано як таку, що наразі справляється із навантаженням.  Тому введення «червоної» зони відтерміновано.

Як повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, останні три дні Рівненщина за кількістю нових випадків і рівнем госпіталізації перевищує дані, що дає можливість посилювати  протиепідемічні заходи. Проте, в області контрольована ситуація щодо завантаження лікарень і кисневого забезпечення.

«Система охорони здоров’я Рівненщини наразі не перенавантажена і має додаткові ресурси для надання вчасної допомоги хворим. Тому введення «червоної» зони на Рівненщині необхідно відтермінувати. Разом з тим, спостерігається нерівномірне зростання кількості нових випадків. Рівні захворюваності у Рівному та Дубно значно перевищують національні показники  кількості нових випадків. Також фіксують зростання і в окремих громадах», – зазначив Віктор Ляшко.

За результатами засідання доручили на Рівненщині збільшити кількість тестувань, запровадити додаткові обмежувальні заходи на рівні окремих територіальних громад, розширити ліжковий фонд.

За словами голови ОДА Віталія Коваля, в області дійсно нерівномірна ситуація із поширенням Covid-19. Є громади із стрімким поширенням хвороби, а в значній кількості ТГ «нульова» захворюваність, тому введення «червоної» зони загалом по області наразі не доцільно.

 «У нас є короткий термін для того, щоб зупинити поширення пандемії. Епідемічна ситуація буде жорстко контролюватися на рівні Києва. Тому голови низки територіальних громад , де найбільш критична ситуація, мають терміново скликати комісії та вжити заходи проти стрімкого поширення хвороби. Це стосується Рівного, Дубно, Вараша, а також Березнівської, Гощанської, Здолбунівської, Острозької, Сарненської громад», – повідомив Віталій Коваль.

За результатами обласної комісії ТЕБ і НС  також рекомендовано у цих громадах перевести навчальні заклади у дистанційний формат для 5-11 класів, скасувати проведення масових заходів, контролюючим органам посилити нагляд у сфері торгівлі.

0