296

0

У Дубенському РВ ГУ НП В Рівненській області відбулася робоча зустріч обласного керівництва поліції із головами територіальних громад Дубенщини за участі голови Дубенської РДА Всеволода Пекарського.

Присутні обговорили питання реалізації на території району проєктів «Безпечна Рівненщина» та «Поліцейський офіцер громади». 

«Безпекове середовище –  важлива складова успішної громади, адже люди хочуть жити і працювати у безпечному середовищі. Забезпечивши відеоспостереження в найбільш соціально значимих об’єктах та на вулицях громади, ви отримаєте набагато більше, ніж витратите на обладнання. А поліцейський офіцер громади – це надійний помічник голови, який завжди готовий прийти на допомогу» – зазначив Всеволод Пекарський.

Як розповів заступник начальника поліції Рівненщини Руслан Стрельбіцький, всього в області є 64 ТГ, із яких 33 взяли участь у проєкті «Поліцейський офіцер громади», зокрема, у Дубенському районі із 19 ТГ – 14.  

Саме тому з метою популяризації проєкту очільник поліції області зазначив, що процес його впровадження у територіальній громаді дійсно тривалий, адже включає і підготовку приміщення, і конкурсний відбір кандидатів.

«Однак, головне — почати, зробити перший крок, — підкреслив Олексій Камишанський. — Тож сподіваюся, до кінця року у кожній територіальній громаді буде жити й працювати поліцейський офіцер громади».

Відтак, із очільниками п’яти громад, які поки що не долучилися до проєкту, начальник поліції області обговорив та окреслив шляхи вирішення зазначеного питання для подальшої ефективної взаємодії поліції та громади.  

Наостанок присутні мали можливість познайомитися із поліцейським офіцером Смизької територіальної громади Віктором Приступою, який детально розповів про свою роботу на території та її переваги для населення.  

0