1459

3+

Дубенчанку Олену знає у місті багато хто, переважно завдяки її доброму серцю та чуйності. Працюючи з людьми, жінка завжди допомагала, а з 24 лютого, початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, почала ще й малювати картини.

Поруч із її скромною оселею – завжди квіти та домашні тварини. Заходимо в будинок – і наче потрапляємо на виставку: усюди картини. Найбільше серед них пейзажів: гори, море, скелі, є зображення українського села з мальвами, соняшниками та хатинами.

Не маю художньої освіти, але після 24 лютого виникло нестримне бажання малювати. Наче відволікаюся від усього того, що відбувається у країні і переношу емоції на полотно”, – розповідає пані Олена.

Розповідає, якраз на початок повномасштабного вторгнення російських військ боролася із наслідками важкої хвороби, а, маючи синів, які боронять країну, потребувала, куди дітися від хвилювань та подій, які відбувалися у державі.

Коли починаю малювати, навіть не знаю, яким буде кінцевий результат… Деякі картини сини обрали улюбленими, але кожна дорога моєму серцю, адже нагадує події, які відбуваються в Україні та житті”, – ділиться спостереженнями жінка.

Із матеріалами для творчості допомагають дубенчанці друзі із Миколаєва, адже професійні полотно та фарби коштують недешево. Саме небайдужі та знайомі і підтримують у творчості. Наразі більшість картин знаходяться вдома у майстрині. Жінка прагне поділитися полотнами, однак просить поки що не показувати її обличчя та не називати прізвища.

Коли малюю, то нічого не чую, нічого не бачу… Наче повністю у тому світі, який на полотні. Розумію, що зараз людям не до картин, але малювати припинити не можу”, – ділиться думками дубенчанка.

Для Олени війна стала одним із найважчих періодів у житті. Але вона неодмінно сподівається на те, що після найскладніших подій у нашій державі обов’язково прийдуть світлі часи в історії України. І зараз теж пише картини, зображаючи і мирні краєвиди.

Картини мають йти у світ, можливо комусь допоможуть. А я була би рада завдяки ним допомогти воїнам, які зараз воюють за Україну.

Поки Олена не знайшла підтримки для реалізації своєї ідеї, але малювання дає їй сили та натхнення жити та рухатись вперед.

Спілкувалася Ю. Лісовська.

3+